2010. május 26., szerda

Spárgakrémleves

Ma voltam a piacon, s mivel itt a spárgaszezon - sőt, lassan vége is - gondoltam magamhoz veszek 1-2 csomagot, és főzök belőle...mondjuk egy spárgakrémlevest.

Hozzávalók:
2 csomag fehér spárga (1 kg)
2 dl tejszín 
3 kk só
1 ek cukor
olaj
1 kk asafoetida
feketebors
1/2 kk szerecsendió
pirított mandula


A fehér spárgákat meghámozzuk, fás végüket levágjuk. (Amennyiben zöld spárgánk van, nem szükséges hámozni.) Megmossuk, 1-2 cm-es darabokra vágjuk, majd 1,5 l vízben feltesszük főni. Kb. 15 perc múlva meg is puhul. Ekkor levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
Egy kis fazékban felhevítjük az olajat, rászórjuk az asafoetidát, kis lángon kicsit megpirítjuk. Mikor már érezzük az illatát, hozzáadjuk a spárgakrémet, a szerecsendiót, borsot és a tejszínt, majd összeforraljuk.

Pirított mandulaforgáccsal és/vagy reszelt sajttal kínáljuk!




Fehér spárga vásárlásánál figyeljünk, hogy a zöldség egyenes, zsenge és fehér legyen. Elszíneződött (sárgás), fás spárgát ne vegyünk meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése