2010. március 27., szombat

Earth Hour

Ma, 2010. március 27-én este 20.30-kor világszerte több millió ember készül lekapcsolni a lámpáit egy óra hosszáig.

A WWF - Earth Hour a remény és a tett egy inspiráló üzenete – egy globális demonstráció az éghajlatváltozásról.

WWF Earth Hour 2010 célja a világ embereinek egyesítése, demonstrálva az éghajlatváltozás miatti aggodalmukat. Az akció felhívja a világvezetők figyelmét, hogy a világ még mindig figyel, követi az eseményeket (2009-es Koppenhágai Klímacsúcs), és reméli, hogy sürgősen lépéseket tesznek a klímaváltozás leküzdése érdekében.


 
WWF (World Wide Fund for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap), a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely jelenleg 96 országban tevékenykedik.





 A tavalyi Earth Hour akció rendkívül sikeres volt, emberek millió vettek részt világszerte. 

"Idén márc. 27-én olyan neves látványosságok borulnak sötétbe, mint a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, az Empire State Building New Yorkban, vagy a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa. A világ legjelentősebb gazdaságait és a legnagyobb fejlődő országait tömörítő G20 közül idén mindegyik ország a klímaakció mellé áll. Dél Afrikában pedig, ahol a FIFA Világbajnokságot is tartják, világító focimeccsel ünneplik a Föld Óráját."
Magyarországon az idei akcióhoz eddig 101 település csatlakozott.

--------
Az éghajlatváltozás az egyik legkomolyabb veszély, amellyel az emberiségnek és a természetnek szembe kell néznie, megelőzése (mérséklése) sürgős globális tetteket követel!
Hacsak nem akadályozzuk meg az átlaghőmérséklet 2°C-os emelkedését, szembe kell néznünk a bolygó természetes rendszereiben bekövetkező súlyos és visszafordíthatatlan változások kockázatával.

Lehetséges!
Vezető kutatások kimutatták, hogy még mindig lehetséges elkerülni a klímaváltozás legrosszabb hatásait, olyan intézkedésekkel, mint a zöld energiák minél gyorsabb elterjesztése és használata, és a trópusi esőerdők irtásának megállítása.
--------


Mutasd meg, hogy törődsz a klímaváltozással!
Kapcsolódj az akcióhoz - kapcsolj le!

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése