2010. március 19., péntek

Egy kattintással a világért!


A Rainforest Site-ot földünk esőerdőinek megóvásának szentelték.
Egy jó módszert dolgoztak ki arra, hogy felhívják a figyelmet a mindennapi erdőirtás megelőzésére, s hogy mi is segíthessünk - könnyű és gyors online tevékenységeken keresztül.
Napi kattintásoddal különböző szervezetek által finanszírozod egységnyi területű (11,4 feet2) erdő megvásárlását világszerte (Ecuadorban, Mexikóban, Peruban, Paraguayban és más helyszíneken).


--------
Az esőerdők Földünkegyik legősibb és legkomplexebb ökoszisztémái. Csupán bolygónk felületének 2%-át borítják, mégis a ma élő állat- és növényfajok több, mint felének szolgál élőhelyéül.
Otthont ad pl. olyan ismert élőlényeknek, mint a jaguár és a nyílméregbéka, valamint kevésbé ismert, fel nem fedezett fajok számára is.
Ezek az ökoszisztémák lenyűgöző erőforrások, azonban sajnos területük napjainkban rendkívül gyorsan fogyatkozik. Ahogy az erdőket tarthatatlan sebességgel égetik fel rövidtávú gazdálkodásokért (a termőtalaj hamar kimerül, az itt lakók pedig nem újítják fel trágyázással a talaj termőképességét, hanem új esőerdőt gyújtanak fel), rohamosan tűnnek el azok a fajok, melyek termése gyógymódként szolgálhatna bizonyos betegségek leküzdésében. Velük együtt rendkívül nagy számú különleges teremtményt veszítünk el, melyek a világon sehol máshol nem találhatók meg.
Az esőerdők óriási fotoszintetizáló felületet képeznek, ezért roppant termelékenyek, a bioszféra szervesanyag-előállításának legnagyobb része itt megy végbe. Az ezzel együtt folyó légköri oxigéntermelés következtében Földünk tüdejének tekinthetők.
--------


Egy nap átlagban 35,500 egyén látogatja meg a weboldalt a világ minden tájáról, hogy a zöld 'Click Here to Give - It's FREE' gombra kattintsanak.
Ezzel az egyszerű, mindennapi kattintással segíthetünk megőrizni az esőerdőket.
A látogatók nem fizetnek semmit, a kritikus élőhelyek védelme a jótékony partnereken keresztül valósul meg.

Minden klikk számít az esőerdőkért vívott csatában!

"Please remember to click every day to save important ecosystems and give hope to future generations."

                                www.therainforestsite.com

Az oldalon hasonló akció folyik a következő témákban: éhség, mellrák, gyermek egészségügyi ellátás, műveltség (ingyen könyvek rászoruló gyermekek számára), állatmentés.

"A click a day can save the world!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése