2010. május 3., hétfő

Gondolatébresztő

Igaz, macskákat itt Európában nem fogyasztunk...
De megeszünk más állatokat (marhát, sertést, baromfit, birkát,...), melyek semmiben nem különböznek a macskáktól.




Ezt a videót azért linkelem be, hogy hátha meggyőz legalább 1 embert is arról, hogy igen is az állatoknak VAN LELKÜK! Ugyanúgy, mint nekünk, embereknek.
Éppen ezért is elfogyasztásuk igen súlyos kegyetlenség, főleg, hogy hús nélkül is teljesen egészséges (egészségesebb) életet élhetünk. A lakto-vegetáriánus táplálkozás az élet minden szakaszában (gyermekkor, terhesség, ...) megfelelő tápértékű.
Naponta több millió állatot mészárolunk le a vágóhidakon, de mi csak behunyjuk a szemünket, elfordítjuk a fejünket, és azt mondjuk: "Ne beszéljünk erről!", vagy "Igen is az emberi szervezetnek szüksége van húsra!", "Ha nem ennénk meg, nem is élt volna!".
Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal nyugtatgatjuk magunkat, miközben beleharapunk az éppen aktuális boci lábába, vagy malac oldalába, vagy csirke mellébe.
Mindenki hangoztatja, hogy a világ így sz*r meg úgy sz*r, kihasználjuk a bolygónkat, az állatokat, egymást...Az hogy mi magunk tegyünk a változásért, furcsa mód nem találjuk fontosnak.
Pedig a változás belülről indul. Változtass magadon, s megváltozik a világ!
S itt most meg kell említenem egy kedves barátomat, aki már több, mint 1 hónapja elhagyta a húst. Még nem sok idő, de valahol el kell kezdeni...És én nagyon büszke vagyok rá, mert nagyon jó úton jár.

1 megjegyzés:

  1. Ohhh, ez nagyon aranyos, meg szomorú is. Én láttam ilyet élőben amikor, az én kutyám halt meg. A másik kutyánk ugyanígy próbálta élesztgetni, nem beszélve arról, hogy utána hetekig nyüszitgetett, mert hiányzott neki a társa... :(

    VálaszTörlés