2011. június 25., szombat
2011. június 14., kedd
Rizskoch epres-cseresznyés öntettel
Hozzávalók:
kb. 25 dkg rizs
kb. 20 dkg cukor
1 l tej
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg vaj
A vaj felén megforgatjuk a rizst, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. A pudingport elkeverjük egy kevés hideg tejjel. Mikor a rizs teljesen megfőtt, hozzáadjuk a cukrokat, a pudingot és a maradék vajat. Még addig főzzük, amíg besűrűsödik a pudingtól. Aki szereti, tehet bele mazsolát is. Egy kisebb tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk, és beleöntjük a keveréket. Sütőben addig sütjük, amíg szépen megbarnul a teteje.
Öntet: A lekvárhoz hasonlóan készítjük. A cseresznyéket félbevágjuk, kimagozzuk. Az epret a cseresznyékhez hasonló méretűre vágjuk. Ízlés szerinti cukorral feltesszük főzni, míg dzsemhez hasonló állagot kapunk.
kb. 25 dkg rizs
kb. 20 dkg cukor
1 l tej
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg vaj
A vaj felén megforgatjuk a rizst, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. A pudingport elkeverjük egy kevés hideg tejjel. Mikor a rizs teljesen megfőtt, hozzáadjuk a cukrokat, a pudingot és a maradék vajat. Még addig főzzük, amíg besűrűsödik a pudingtól. Aki szereti, tehet bele mazsolát is. Egy kisebb tepsit kivajazunk, majd kilisztezünk, és beleöntjük a keveréket. Sütőben addig sütjük, amíg szépen megbarnul a teteje.
Öntet: A lekvárhoz hasonlóan készítjük. A cseresznyéket félbevágjuk, kimagozzuk. Az epret a cseresznyékhez hasonló méretűre vágjuk. Ízlés szerinti cukorral feltesszük főzni, míg dzsemhez hasonló állagot kapunk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)