Nem csupán az illata és a látványa csodálatos, de rengeteg finomság is készíthető belőle a jól ismert akácméz mellett.
Kandírozhatjuk, süteménybe süthetjük, szörpöt, szirupot készíthetünk belőle. Ötletadónak néhány recept ITT.
Az akác jellegzetes, édeskés illatú, fehéres vajszínű virágait, frissen a virágzás kezdetén érdemes szedni. A virágfürtöket begyűjtjük, tartósításához a virágokat lefejtjük a fürtökről, és megszárítjuk. A virágzása, az időjárás függvényében májusra, június elejére esik. A virág illóolajat (linalolt), flavonoidokat, glikozidokat tartalmaz.
A virágtea köhögéscsillapító, hurut, és görcsoldó, enyhe hashajtó, túlzott gyomorsavképződést gátló.
Akácvirág köntösben
Elkészítése nagyon egyszerű. Sűrű palacsintatésztát készítünk, a tésztát ízlés szerint édesítjük. A jól megmosott akácvirág fürtöket a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kandírozhatjuk, süteménybe süthetjük, szörpöt, szirupot készíthetünk belőle. Ötletadónak néhány recept ITT.
Az akác jellegzetes, édeskés illatú, fehéres vajszínű virágait, frissen a virágzás kezdetén érdemes szedni. A virágfürtöket begyűjtjük, tartósításához a virágokat lefejtjük a fürtökről, és megszárítjuk. A virágzása, az időjárás függvényében májusra, június elejére esik. A virág illóolajat (linalolt), flavonoidokat, glikozidokat tartalmaz.
A virágtea köhögéscsillapító, hurut, és görcsoldó, enyhe hashajtó, túlzott gyomorsavképződést gátló.
Akácvirág köntösben
Elkészítése nagyon egyszerű. Sűrű palacsintatésztát készítünk, a tésztát ízlés szerint édesítjük. A jól megmosott akácvirág fürtöket a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése